5/5
Tortilja sa šparglama
večera
VREME PRIPREME | 45 MIN
Flora&Fazoni
Špargla je višegodišnja biljka koje se najčešće u ishrani koriste mladi i sočni izdanci, zbog svog bogatog sastava vitamina i minerala. Ukoliko je blanširate sačuvaće još više hranljivih sastojaka.
sastojci
450g
Flora špargle
4
jaja
4 struka
mladog belog luka
100ml
maslinovog ulja
100g
čeri paradajza
200g
piletine
po ukusu
so
1 pakovanje
tortilja
Priprema
1/5
Flora špargle naseći na krupne komade veličine 2-2.5 cm. Oljuštite tvrđi spoljašnji sloj luka i iseckajte luk, pa dinstajte na umerenoj vatri oko 10 minuta
2/5
Dobro iscediti i sačuvati masnoću – maslinovo ulje je upilo aromu belog luka i špargli, i može se iskoristiti kao dodatak jelu
3/5
Skuvajte jaja i iseckajte čeri paradajz
4/5
Tortilje zagrejte u malo ulja na tiganju, a u međuvremenu pomešajte sve sastojke i dodajte preostalo maslinovo ulje
5/5
U zagrejane tortilje sipajte sve pomešane sastojke, preklopite tortilju i još malo zagrejte dok ne porumeni
Prijatno!