5/5
		Salata od šampinjona i kukuruza
večera
					VREME PRIPREME | 25-30 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Pečurke su veoma osetljive, ukoliko se ne čuvaju na optimalnoj temperaturi se brzo pokvare, a kada im istekne rok su izuzetno opasne po zdravlje.
								
				
					sastojci				
				
					450g				
				
					svežih šampinjona				
				
					200g				
				
					Flora kukuruza šećerca				
				
					6 kašika				
				
					ulja				
				
					1 kašika				
				
					suvog začina				
				
					400g				
				
					kisele pavlake				
				
					200g				
				
					feta sira				
				
					malo				
				
					svežeg vlašca				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Iseckati šampinjone na listiće, dodati ulje i začin i staviti na vatru. Šampinjoni će pustiti vodu čim se zagreju i zato nema potrebe da se dodaje voda.								
				 
															
					2/4				
				
									Dinstati ih dok sva voda ne ispari i oni se malo na ulju proprže. To sve traje nekih 10 – 15 minuta. Za to vreme u drugu posudu staviti Flora kukuruz da se skuva.								
				 
															
					3/4				
				
									Šampinjone ostaviti da se hlade, sačekati da se kukuruz skuva pa ga provući kroz hladnu vodu pa i njega ostaviti da se ohladi i ocedi.								
				 
															
					4/4				
				
									Pomešati šampinjone i kukuruz i u to dodati pavlaku i iseckan svež vlašac. Ostaviti da se ohladi u frižideru pa pre iznošenja na sto servirati i ostaviti 10ak minuta da salata odstoji na sobnoj temperaturi.								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								