5/5
		Fajitas
ručak
					VREME PRIPREME | 25 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Tradicionalna meksička kuhinja uglavnom se zasniva na kukuruzu, čiliju, pasulju i dosta ukusnih začina.								
				
					sastojci				
				
					450g				
				
					Flora meksički mix				
				
					350g				
				
					pilećeg belog mesa				
				
					malo				
				
					ulja				
				
					prstohvat				
				
					so				
				
					prstohvat				
				
					bibera				
				
					malo				
				
					mlevena paprika				
				
					1 pakovanje				
				
					mini tortilja				
				
					1				
				
					avokado				
				
					-				
				
					limeta				
				
					15				
				
					čeri paradajza				
				
					-				
				
					korijander 				
				
					15				
				
					čeri paradajza				
				
					1/2				
				
					crnog luka 				
				
					malo				
				
					Bosiljak				
				
					po ukusu				
				
					jogurt				
				
					Priprema				
				
					1/7				
				
									Piletinu isečenu na trakice stavite u marinadu od ulja, soli, bibera i slatke mlevene paprike. Pustite da odstoji oko 5 min.								
				 
															
					2/7				
				
									Piletinu zajedno sa marinadom sipajte u vreo tiganj da se prži 3-4 minuta.								
				 
															
					3/7				
				
									Flora meksički mix dodajte piletini i pržite 15 minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj prženja, ukoliko je potrebno, možete dodatno posoliti i pobiberiti povrće i piletinu.								
				 
															
					4/7				
				
									Tortilje uvijte u aluminijumsku foliju i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni 10 minuta, da se zagreju.								
				 
															
					5/7				
				
									Gvakamole sos: Naseckajte čeri paradajz – 10 komada. Avokado prepolovite, odvojite ga od kore i izgnječite ga. Iscedite limetu, iseckajte svežu čili papričicu i korijander. Sve sastojke sipajte zajedno i izmešajte.								
				 
															
					6/7				
				
									Preliv sa paradajzom: Paradajz (čeri ili običan) i crni luk isecite, posolite, dodajte malo ulja i bosiljka (ili korijandera) i sve zajedno izmešajte.								
				 
															
					7/7				
				
									Filovanje tople tortilje: na jedan kraj sipajte malo fila od mesa i povrća, preko njega sipajte preliv od paradajza i crnog luka, preko toga gvakamole sos, a odozgo možete dodati i jogurt. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								