5/5
Fajitas
ručak
VREME PRIPREME | 25 MIN
Flora&Fazoni
Tradicionalna meksička kuhinja uglavnom se zasniva na kukuruzu, čiliju, pasulju i dosta ukusnih začina.
sastojci
450g
Flora meksički mix
350g
pilećeg belog mesa
malo
ulja
prstohvat
so
prstohvat
bibera
malo
mlevena paprika
1 pakovanje
mini tortilja
1
avokado
-
limeta
15
čeri paradajza
-
korijander
15
čeri paradajza
1/2
crnog luka
malo
Bosiljak
po ukusu
jogurt
Priprema
1/7
Piletinu isečenu na trakice stavite u marinadu od ulja, soli, bibera i slatke mlevene paprike. Pustite da odstoji oko 5 min.
2/7
Piletinu zajedno sa marinadom sipajte u vreo tiganj da se prži 3-4 minuta.
3/7
Flora meksički mix dodajte piletini i pržite 15 minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj prženja, ukoliko je potrebno, možete dodatno posoliti i pobiberiti povrće i piletinu.
4/7
Tortilje uvijte u aluminijumsku foliju i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni 10 minuta, da se zagreju.
5/7
Gvakamole sos: Naseckajte čeri paradajz – 10 komada. Avokado prepolovite, odvojite ga od kore i izgnječite ga. Iscedite limetu, iseckajte svežu čili papričicu i korijander. Sve sastojke sipajte zajedno i izmešajte.
6/7
Preliv sa paradajzom: Paradajz (čeri ili običan) i crni luk isecite, posolite, dodajte malo ulja i bosiljka (ili korijandera) i sve zajedno izmešajte.
7/7
Filovanje tople tortilje: na jedan kraj sipajte malo fila od mesa i povrća, preko njega sipajte preliv od paradajza i crnog luka, preko toga gvakamole sos, a odozgo možete dodati i jogurt.
Prijatno!