5/5
		Flora đuveč
ručak
					VREME PRIPREME | 60 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Prilikom pripreme pirinča predlažemo da ga najpre isperete menjajući vodu dva do tri puta, tako će biti manje lepljiv i restresitiji jer se oslobodi suvišnog skroba. Skrob daje kremastu, lepljivu teksturu kakva treba rižotu, a za rasteriti, kuvani pirinač koji je prilog uz jelo, ovog skroba se treba osloboditi ispiranjem								
				
					sastojci				
				
					450g				
				
					Flora đuveč mix povrća				
				
					1 šolja				
				
					Flora graška				
				
					1 veći				
				
					crni luk				
				
					1 šolja				
				
					pirinča				
				
					4 šolje				
				
					vode				
				
					šoljica				
				
					paradajz soka				
				
					po ukusu				
				
					suvi biljni začin, so i biber				
				
					Priprema				
				
					1/3				
				
									Na tiganj stavite malo ulja, iseckajte luk i dinstajte ga sa malo vode. Zatim ubacite Flora đuveč mix i dodajte 1 šolju vode i paradajz sok. Dinstajte sve na tihoj vatri oko 20 minuta. 								
				 
															
					2/3				
				
									Kada je povrće na pola gotovo, dodajte prethodno opran pirinač i nalijte 2 šolje vode, začinite po ukusu pa poklopite i ostavite da provri. Ostavite da se kuva na tihoj vatri uz obavezno mešanje. Ako je potrebno dodajte još vode, sve dok se pirinač ne skuva.  								
				 
															
					3/3				
				
									Kada je pirinač skuvan, skinite poklopac kako bi višak tečnosti ispario. Poslužite toplo. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								