5/5
Zapečena piletina sa graškom
ručak
VREME PRIPREME | 30 MIN
Flora&Fazoni
Grašak sadrži mnogo lekovitih materija koje povoljno deluju na organizam pa se tako preporučuje kod sprečavanja bubrežnih bolesti, bolesti organa za varenje i slično.
sastojci
450g
Flora graška
3
pileća karabatka
2
pileća batka
2 čena
belog luka
1 glavica
crnog luka
1 veća
šargarepa
malo
vode
2
jajeta
1
kisela pavlaka
malo
mleka
po ukusu
so i biber
Priprema
1/2
U šerpi (koja može i u rernu) dinstajte crni luk, zatim dodajte šargarepu i beli liuk,a kada šargarepa omekša dodajte piletinu. Dinstati sve zajedno dok piletina ne porumeni. Zatim kada se piletina malo zapekla dodajte grašak i iseckan krompir i nalijte vode. Sve zajedno kuvajte oko 15 min ili dok voda ne ispari.
2/2
U činiji umutiti 2 jaja, posolite, pobiberite i dodajte jednu pavlaku i malo mleka. Sve to prelijte jela i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije lepu boju.
Prijatno!