5/5

Meksičke tortilje sa piletinom

večera

VREME PRIPREME | 15 MIN

Flora&Fazoni

Izvorno meksičko jelo naziva se čimi-čangas, što je zapravo tradicionalni meksički naćos.
sastojci
450g
Flora meksičkog mixa
400g
pilećeg filea
1 glavica
ljubičastog luka
1
paradajz
1
avokado
-
Sok od 1 limete
1
Zelena salata
1 pakovanje
integralnih tortilja
1
Maslinovo ulje
1
Slatka paprika
po ukusu
Začin za piletinu
po ukusu
so, biber i bosiljak
Priprema
1/4
Piletinu ostavite oko 5 minuta u napravljenoj marinadi od maslinovog ulja, soli, mlevene paprike i začina za piletinu pa je dinstajte na maslinovom ulju 15-20min.
2/4
U drugi tiganj takođe sipati maslinovo ulje, zatim Flora meksičku mešavinu, poklopite posudu i dinstajte sve oko 15 min.
3/4
Dok se to sve dinsta napravite gvakamole sos: pomešati 1 avokado prethodno izgnječen, iseckan paradajz, ljubičasti luk, sok od limete i malo soli.
4/4
U tortilje ređajte komadiće lososa, meksičku mešavinu i gvakamole sos. Dodajte malo zelene salate i uvijte tortilju.
Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom