5/5
		Meksičke tortilje sa piletinom
večera
					VREME PRIPREME | 15 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Izvorno meksičko jelo naziva se čimi-čangas, što je zapravo tradicionalni meksički naćos.  								
				
					sastojci				
				
					450g				
				
					Flora meksičkog mixa				
				
					400g				
				
					pilećeg filea				
				
					1 glavica				
				
					ljubičastog luka				
				
					1				
				
					paradajz				
				
					1				
				
					avokado				
				
					-				
				
					Sok od 1 limete				
				
					1				
				
					Zelena salata				
				
					1 pakovanje				
				
					integralnih tortilja				
				
					1				
				
					Maslinovo ulje				
				
					1				
				
					Slatka paprika				
				
					po ukusu				
				
					Začin za piletinu				
				
					po ukusu				
				
					so, biber i bosiljak				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Piletinu ostavite oko 5 minuta u napravljenoj marinadi od maslinovog ulja, soli, mlevene paprike i začina za piletinu pa je dinstajte na maslinovom ulju 15-20min.  								
				 
															
					2/4				
				
									U drugi tiganj takođe sipati maslinovo ulje, zatim Flora meksičku mešavinu, poklopite posudu i dinstajte sve oko 15 min. 								
				 
															
					3/4				
				
									Dok se to sve dinsta napravite gvakamole sos: pomešati 1 avokado prethodno izgnječen, iseckan paradajz, ljubičasti luk, sok od limete i malo soli.  								
				 
															
					4/4				
				
									U tortilje ređajte komadiće lososa, meksičku mešavinu i gvakamole sos. Dodajte malo zelene salate i uvijte tortilju. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								