5/5
		Posna boranija
ručak
					VREME PRIPREME | 50 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Sve vrste boranije imaju veoma nizak glikemijski indeks, pa su pogodne za dijabetičare. Korišćenje boranije u ishrani pozitivno deluje na nivo šećera u krvi, doprinoseći njegovoj regulaciji. 								
				
					sastojci				
				
					1kg				
				
					Flora žute sečene boranije				
				
					1				
				
					šargarepa				
				
					1				
				
					krompir				
				
					1				
				
					paradajz				
				
					2 glavice				
				
					crnog luka				
				
					pola glavice 				
				
					belog luka				
				
					2 kašike 				
				
					belog brašna				
				
					malo				
				
					peršun				
				
					malo				
				
					celer				
				
					1 kašika				
				
					lana				
				
					po ukusu				
				
					Ulje, so, biber, paprika				
				
					Priprema				
				
					1/3				
				
									Iseckajte crni luk, dodajte nekoliko kašika ulja i dinstajte na jačoj temperaturi. Nakon 2-3 minuta dodajte i beli luk. Čim luk porumeni, dodajte kašičicu paprike, soli, bibera i drugih začina, dodajte i iseckanu šargarepu, krompir, paradajz i boraniju. 								
				 
															
					2/3				
				
									Prvo mešajte bez dodavanja vode, a zatim dodajte otprilike 1,5l vode tako da boranija bude sva potopljena u njoj. Kada voda proključa, smanjite temperaturu i kuvajte poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 40 minuta. 								
				 
															
					3/3				
				
									Pred kraj kuvanja posolite i dodajte zapršku. Za zapršku je potrebno da izmešate dve kašike brašna sa nekoliko kašika vode, i tako izmešanu smesu dodajte u skuvano jelo i ostavite da malo proključa.  								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								