5/5
Bistra pileća supa
ručak
VREME PRIPREME | 50 MIN
Flora&Fazoni
Prstohvat – najmanja količina nekog suvog sastojka koji staje između jagodica palca i kažiprsta
sastojci
700g
piletine
450g
Flora mixa za supu
1 glavica
crnog luka
70g
fide
2
pileća bujona
malo
čubar
prstohvat
soli
po želji
biber
50ml
ulja
po želji
Mladi crni luk
Priprema
1/3
Stavite vodu u šerpu da prokuva, stavite ceo komad piletine i dodajte so. Ostavite da se kuva i skidajte penu, ako je potrebno. Kada je piletina skoro gotova, dodajte sitno naseckani luk i Flora mix za supu.

2/3
Ostavite da se kuva još 10 minuta, izvadite piletinu i dodajte fidu, biber, čubar i smrvljene kocke pilećeg bujona.

3/3
Skinite kožicu sa piletine, očistite je od kostiju i iskidajte meso na sitne komade. Vratite meso u šerpu i ostavite ga samo 2-3 minuta dok ne provri. Poslužite supu sa sitno seckanim svežim peršunom i iseckanim mladim crnim lukom.

Prijatno!