5/5
Boranija sa bademima
ručak
VREME PRIPREME | 45 MIN
Flora&Fazoni
Nekoliko badema dnevno preporučuje e svaki dan jer je reč o izuzetno zdravom orašastom voću. Njihovu hranjivost još više ćete osetiti ako ih preko noći ostavite potopljene u vodi.
sastojci
250g
Flora boranije
1 kašika
maslinovog ulja
3 čena
belog luka
⅓ šolje
suvog grožđa
⅓ šolje
sirovih badema
malo
Mleveni biber
1
mladi luk
po ukusu
So
Priprema
1/5
U šerpi, na malo ulja, dinstajte izgnječen beli luk i mladi luk 2-3 minuta.

2/5
Umešajte Flora boraniju i paradajz, poklopite i ostavite da se dinsta 10-15 minuta, uz dodavanje vode

3/5
U međuvremenu sitno iseckajte peršunovo lišće

4/5
Kada je boranija meka, dodajte himalajsku so, crni biber i peršunovo lišće.

5/5
Pomešajte sve sastojke i jelo je spremno za posluživanje

Prijatno!