5/5

Boranija sa bademima

ručak

VREME PRIPREME | 45 MIN

Flora&Fazoni

Nekoliko badema dnevno preporučuje e svaki dan jer je reč o izuzetno zdravom orašastom voću. Njihovu hranjivost još više ćete osetiti ako ih preko noći ostavite potopljene u vodi.
sastojci
250g
Flora boranije
1 kašika
maslinovog ulja
3 čena
belog luka
⅓ šolje
suvog grožđa
⅓ šolje
sirovih badema
malo
Mleveni biber
1
mladi luk
po ukusu
So
Priprema
1/5
U šerpi, na malo ulja, dinstajte izgnječen beli luk i mladi luk 2-3 minuta.
2/5
Umešajte Flora boraniju i paradajz, poklopite i ostavite da se dinsta 10-15 minuta, uz dodavanje vode
3/5

U međuvremenu sitno iseckajte peršunovo lišće

4/5

Kada je boranija meka, dodajte himalajsku so, crni biber i peršunovo lišće.

5/5

Pomešajte sve sastojke i jelo je spremno za posluživanje

Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom