5/5

Boranija sa pirinčem

večera

VREME PRIPREME | 30 MIN

Flora&Fazoni

Pirinač je izuzetno bogat vlaknima i vitaminima pa samim tim poboljšava rad srca i ima antioksidativni efekat.
sastojci
450g
Flora zelena boranije
1 ½ šolja
pirinča
1
pileći file
2 kašike
maslinovog ulja
2 šolje
bujona od povrća
1 ½ glavice
crnog luka
3 čena
belog luka (sitno seckana)
po ukusu
So i biber
Priprema
1/4
Sitno iseckajte crni luk i proprzite na 2 kašike maslinovog ulja. Nakon 5 minuta dodajte i sitno iseckan beli luk i sve zajedno prodinstajte. Zatim dodajte piletinu i dinstajte sve dok piletina ne dobije zlatnu boju. Dodajte so i biber po ukusu.
2/4
U drugoj šerpi propržite ½ glavice crnog luka pa dodajte pirinač. Propržite malo pa dodajte bujon od povrća i kuvajte sve zajedno na srednjoj temperaturi uz mešanje. Dodajte so i začine po ukusu.
3/4
Boraniju pripremite po uputstvu sa kese i kada je gotova ocedite je i ostavite sa strane. Dodajte začine po ukusu.
4/4
Kada je sve gotovo pirinač stavite sa jedne strane, dodajte boraniju i belo meso.
Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom