5/5
Burata sir sa graškom
večera
VREME PRIPREME | 30 MIN
sastojci
200 g
Flora graška
200 g
burata sira
200 g
čeri paradajza
2 kašike
vinskog sirćeta
1 čen
belog luka
2-3 kašike
maslinovog ulja
50g
prezli
1 kašika
putera
malo
peršuna
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Prepolovite čeri paradajz, dodajte u posudu i prelijte sa vinskim sirćetom, dodajte malo soli i iseckani beli luk. Ostavite da se marinira 20-30 minuta.

2/4
Flora grašak odledite. Zagrejte tiganj, dodajte kašiku maslinovog ulja i grilujte grašak 3-5 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.

3/4
U manjem tiganju rastopite puter, dodajte prezle i lagano ih pržite dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Ostavite ih sa strane da se ohlade.

4/4
Na tanjir stavite burata sir, preko njega rasporedite grilovani Flora grašak i čeri paradajz . Preko svega pospite hrskave prezle. Dodajte maslinovo ulje i peršun za dekoraciju.

Prijatno!