Flora&Fazoni
Boranija je treće najpopularnije povrće uzgajano u dvorišnim baštama, posle paradajza i paprike. To je verovatno zato što ih je prilično lako uzgajati u pravim uslovima.
sastojci
450g
Flora žute boranije
1
paradajz
3
čenova belog luka
1 šolja
maslinovog ulja
200ml
vode
malo
slatka mlevena paprika
po ukusu
So, mirođija, peršun
Priprema
1/4
U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje, te stavite sitno iseckan beli luk i prstohvat peršuna i pržite 2-3 minuta, pa dodajte boraniju i pržite još 5 minuta.

2/4
Dodajte vodu, sitno iseckan oljušten paradajz, slatku mlevenu papriku i so.

3/4
Kuvajte na srednjoj vatri dok boranija ne omekša.

4/4
Pred služenje pospite mirođijom.

Prijatno!