5/5

Đuveč na brzinu

ručak

VREME PRIPREME | 60 MIN

Flora&Fazoni

Prilikom pripreme pirinča predlažemo da ga najpre isperete menjajući vodu dva do tri puta, tako će biti manje lepljiv i restresitiji jer se oslobodi suvišnog skroba. Skrob daje kremastu, lepljivu teksturu kakva treba rižotu, a za rasteriti, kuvani pirinač koji je prilog uz jelo, ovog skroba se treba osloboditi ispiranjem
sastojci
450g
Flora đuveč mix povrća
1 glavica
crnog luka
1/2 šolje
pirinča
3 šolje
vode
1dl
ulja
šoljica
paradajz soka
po ukusu
suvi biljni začin, so i biber
Priprema
1/3
Na ulju dinstati sitno seckani crni luk, pa dodati Flora mix đuveč. U toku pripreme posoliti, dodati začin po želji i dinstati dok povrće ne omekša
2/3
  1. Pred kraj dinstanja dodati pirinač i malo vode. Zatim ceo sadržaj staviti u dublju posudu, preliti sa dve šolje vode i peći u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta
3/3
U toku pečenja promešati nekoliko puta
Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom