5/5
Flora đuveč
ručak
VREME PRIPREME | 60 MIN
Flora&Fazoni
Prilikom pripreme pirinča predlažemo da ga najpre isperete menjajući vodu dva do tri puta, tako će biti manje lepljiv i restresitiji jer se oslobodi suvišnog skroba. Skrob daje kremastu, lepljivu teksturu kakva treba rižotu, a za rasteriti, kuvani pirinač koji je prilog uz jelo, ovog skroba se treba osloboditi ispiranjem
sastojci
450g
Flora đuveč mix povrća
1 šolja
Flora graška
1 veći
crni luk
1 šolja
pirinča
4 šolje
vode
šoljica
paradajz soka
po ukusu
suvi biljni začin, so i biber
Priprema
1/3
Na tiganj stavite malo ulja, iseckajte luk i dinstajte ga sa malo vode. Zatim ubacite Flora đuveč mix i dodajte 1 šolju vode i paradajz sok. Dinstajte sve na tihoj vatri oko 20 minuta.
2/3
Kada je povrće na pola gotovo, dodajte prethodno opran pirinač i nalijte 2 šolje vode, začinite po ukusu pa poklopite i ostavite da provri. Ostavite da se kuva na tihoj vatri uz obavezno mešanje. Ako je potrebno dodajte još vode, sve dok se pirinač ne skuva.
3/3
Kada je pirinač skuvan, skinite poklopac kako bi višak tečnosti ispario. Poslužite toplo.
Prijatno!