5/5
Flora đuveč mix sa krompirom
ručak
VREME PRIPREME | 60 MIN
Flora&Fazoni
Đuveč se priprema od sezonskih namirnica, povrća, počevši od proleća do kasne jeseni, a zimi sa smrznutim povrćem.
sastojci
500g
Flora mix za đuveč
1kg
krompira
4 glavice
crnog luka
malo
ulja
2 kašike
vegete
½ kašičice
bibera
½ kašičice
soli
½ kašičice
tucane paprike
Priprema
1/3
Luk iseckajte na polukolutove i izdinstajte na malo ulja dok malo ne porumeni. Dodajte povrće iz kesice, vegetu, so , biber, papriku i prodinstajte sve zajedno, da povrće malo omekša. Ogulite krompir i isecite ga na kolutove srednje veličine.

2/3
Nauljite tepsiju, prvo rasporedite povrće na dno, zatim krompir, posolite ga i dodajte malo ulja.

3/3
Zagrejte rernu na 200 stepeni i ostavite da se peče 45 minuta. Nakon toga, izvadite, promešajte sve i vratite još 15 minuta da se peče.

Prijatno!