5/5
Potaž od špargli
Večera
VREME PRIPREME | 30MIN
sastojci
450g
Flora špargli
1
krompir
200ml
mleka
malo
sok od limuna
1 glavica
crnog luka
2 čen
belog luka
1l
bujona od povrća
1 kašika
maslinovog ulja
po ukusu
sveži peršun za dekoraciju
po ukusu
so i biber
Priprema
1/5
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i pržite oko 5 minuta. Zatim dodajte iseckani beli luk i pržite još 1 minut.

2/5
Dodajte iseckan krompir i špargle i mešajte nekoliko minuta.

3/5
Sipajte bujon od povrća i pustite da potaž provri. Smanjite vatru i kuvajte 15-20 minuta, dok povrće ne omekša.

4/5
Kada je povrće mekano, prebacite supu u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Vratite supu u lonac, dodajte mleko i dobro izmešajte. Kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri, pazeći da ne provri.

5/5
Po ukusu dodajte so i biber. Ako želite, dodajte sok od limuna za osvežavajuću notu. Možete dekorisati vrhovima špargli i svežim peršunom.

Prijatno!