5/5
Grilovani losos sa povrćem
ručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
4 fileta
lososa
200g
Flora brokolija
2 čena
belog luka
100g
mešavine svežeg lisnatog povrća
4 kašike
maslinovog ulja
100g
čeri paradajza
1
sok od jednog limuna
1
svež ruzmarin
po ukusu
so i biber
Priprema
1/5
U posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, iseckani beli luk, so, biber i ruzmarin. Prelijte filete lososa ovom marinadom i ostavite ih da odstoje 15-20 minuta.

2/5
Flora brokoli blanširajte ga u kipućoj vodi 2-3 minuta, a zatim ga isperite hladnom vodom.

3/5
Zagrejte gril tiganj, dodajte filete lososa i pecite ih 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu. Pazite da losos ne prepečete.

4/5
U velikoj posudi pomešajte mešavinu lisnatog povrća, isečeni čeri paradajz, crveni luk i brokoli. Prelijte salatu maslinovim uljem i sokom od limuna, posolite i pobiberite po ukusu i promešajte.

5/5
Za dodatnu svežinu možete dodati malo limunovog soka preko lososa.

Prijatno!