5/5

Karfiol u sosu od susama

ručak

VREME PRIPREME | 35 MIN

Flora&Fazoni

Ukoliko nemate neutralnu pavlaku uvek možete napraviti bešamel sos za koji vam je potrebno malo brašna, putera, mleka i soli

 

sastojci
450g
Flora karfiola
1
pileća ili povrtna kocka za supu
3
kašike susama
200ml
pavlake za kuvanje
-
so
-
mleveni crni biber
-
grančice mente
-
korijander
-
mladi luk
Priprema
1/3

Karfiol staviti da se kuva u vodi u koju je stavljena kocka za supu. Ostaviti da se kuva, ali karfiol ne treba da bude mnogo mekan. Ocediti karfiol i ostaviti 300 ml vode od kuvanja

2/3

Susam propržiti na tiganju bez dodate masnoće. Naliti vodom u kojoj se kuvao karfiol, dodati pavlaku, pa sve zajedno kuvati dok se ne dobije gust sos. Posoliti, pobiberiti, staviti malo korijandera

3/3

Kuvan i oceđen karfiol, preliti sosom i posuti seckanim mladim lukom

Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom