Flora&Fazoni
Ukoliko nemate neutralnu pavlaku uvek možete napraviti bešamel sos za koji vam je potrebno malo brašna, putera, mleka i soli
sastojci
450g
Flora karfiola
1
pileća ili povrtna kocka za supu
3
kašike susama
200ml
pavlake za kuvanje
-
so
-
mleveni crni biber
-
grančice mente
-
korijander
-
mladi luk
Priprema
1/3
Karfiol staviti da se kuva u vodi u koju je stavljena kocka za supu. Ostaviti da se kuva, ali karfiol ne treba da bude mnogo mekan. Ocediti karfiol i ostaviti 300 ml vode od kuvanja

2/3
Susam propržiti na tiganju bez dodate masnoće. Naliti vodom u kojoj se kuvao karfiol, dodati pavlaku, pa sve zajedno kuvati dok se ne dobije gust sos. Posoliti, pobiberiti, staviti malo korijandera

3/3
Kuvan i oceđen karfiol, preliti sosom i posuti seckanim mladim lukom

Prijatno!