Flora&Fazoni
Špargla ne sadrži apsolutno nikakve masti ili holesterol što je čini savršenom dijetalnom hranom
Svo povrće iseći na srednje parčiće. Ostaviti nekoliko vrhova špargli za dekoraciju

Zagrejati 25 grama maslaca sa maslinovim uljem i izdinstati prvo luk i celer dok ne omekšaju, posle staviti tikvicu i krompir, dodati malo soli u povrće. Kuvati 3-4 minuta i ubaciti šparglu s belim lukom i korijander

Naliti vruć bujon i kuvati oko 20 minuta ili dok potpuno ne omekša i ne bude gotovo svo povrće. Dolivati vodu, koliko je neophodno. Dodatno začiniti sa još soli i začina po želji

Skloniti sa vatre i staviti još 25 grama maslaca koji će se istopiti i dati sjajan i lep izgled jelu. Pasirati dok se ne dobije konzistencija koja se preferira

Zagrejati maslac na umerenoj do jakoj vatri i maslinovo ulje za krutone. Zapržiti prvo vrhove špargli, a posle kriške hleba isečene na kocke do prijatne preplanulosti i hrskavosti. Servirati supu sa krutonima i ukrasom od špargli
