5/5
Kukuruzni tikki
večera
VREME PRIPREME | 25-30 minuta
Flora&Fazoni
Za vreme kuvanja ili pečenja kukuruza oslobađaju se molekuli koji štite organizam od štetnog uticaja slobodnih radikala.
sastojci
150g
Flora kukuruza
1kg
krompira
3 kašike
kukuruznog brašna
1
crvena paprika
50gr
baby spanaća
1/4
rendanog sira
Par listića
korijandera
1 kašika
đumbira u prahu
po ukusu
kokosovo ulje i so
Priprema
1/5
Prokuvajte krompir dok ne postane mekan, za to vreme pasirajte kuvani Flora kukuruz
2/5
Dodajte đumbir, korijander, čili i himalajsku so, pa sve promešajte i dodajte potom ribani sir. Celu smesu ostavite sa strane, a krompiru skinite koru
3/5
Od krompira napravite pire i dodajte himalajsku so, kukuruzno brašno, pa rukama formirajte male loptice veličine limuna
4/5
Lopticu malo udubite i na svaku dodajte smesu od sira, Flora kukuruza, baby spanaća, iseckane crvene paprike i začina. Loptica oblikujte tako da je smesa sa svih strana zatvorena
5/5
U kokosovo ulje stavite loptice i pecite 15-20 minuta, loptice su uskoro gotove
Prijatno!