5/5
Letnji omlet sa Flora šparglom i feta sirom
Doručak
VREME PRIPREME | 15 MIN
Flora&Fazoni
Špargla je niskokalorično povrće bogato vlaknima, vitaminom K i folatima, poznato po svom blagom, osvežavajućem ukusu i detoksikacionim svojstvima.
sastojci
450g
Flora špargla
3
jaja
50g
feta sira
30ml
mleka
40g
svežeg peršuna
malo
maslinovog ulja
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
U tiganju na maslinovom ulju proprži Flora šparglu 4–5 minuta, dok ne omekša i blago
porumeni.
2/4
Umutiti jaja sa mlekom, posoliti i pobiberiti, po ukusu.
3/4
Sipati umućena jaja sa mlekom preko špargle i peći na srednjoj vatri 2–3 minuta bez mešanja.
4/4
Dodati izmrvljen feta sir i završiti pečenje (ili preklopiti kao polumesec – pa dopeći još 1 minut).
5/4
Posuti svežim začinskim biljem i servirati toplo – uz integralni tost ili salatu.
Prijatno!