5/5
Pastirska pita zlatni mix
doručak
VREME PRIPREME | 50 MIN
Flora&Fazoni
Da li ste znali da u zlatnom Flora miksu možete uživati u šargarepi, kukuruzu i grašku
sastojci
800g
krompira
500g
mlevenog mesa
50g
sira za rendanje
150g
praziluka
1
žumance
50g
maslaca
2 kašike
Worcestershire sosa
1dl
paradajz soka
200g
Flora zlatnog mixa
1 mali
celer
1 čen
crnog luka
300g
biber,
so,
suvi začin
2dl
mleka
Priprema
1/5
Oljušteni krompir isecite na kockice, skuvajte u slanoj vodi. Ocedite i izgnječite krompir i napravite pire – dodajte mleko, maslac, jedno žumance, polovinu rendanog sira i posolite po želji.
2/5
Dok se krompir kuva, iseckajte sitno beli i crni luk i stavite na malo ulja da se prži. Kada se zacakli, dodajte meso. Dinstajte dok ne promeni boju i postane beličasto.
3/5
Dodajte Flora zlatni mix i celer iseckan na kockice. Nakon nekoliko minuta, dodajte dve kašike Worcestershire sosa i sok od paradajza. Posolite, pobiberite, dodajte peršun i suvi začin i pustite da tečnost ispari.
4/5
Na dno vatrostalne posude stavite meso s povrćem, a preko rasporedite pire krompir. Pažnja: Malo bolje “utapkajte” pire uz rubove, da vam sos ne bi izašao na površinu.
5/5
Preko nakapajte malo istopljenog margarina i posipajte rendanim sirom. Peći 20 minuta do pola sata dok se pire i sir ne zarumene na 200 stepeni.
Prijatno!