5/5

Pita sa šumskim voćem

večera

VREME PRIPREME | 35 MIN
sastojci
KORA
200g
brašna
100g
putera
2 kašike
šećera
prstohvat
soli
po potrebi
hladna voda
FIL
500g
grčkog jogurta
2 kašike
meda
1 kašika
ekstrakta vanilije
Voćni sloj:
400g
Flora šumskog voća
2 kašike
šećera
1 kašike
gustina
Priprema
1/5

Zagrejte rernu na 180 stepeni i kalup za pečenje obložite papirom za pečenje.

2/5

U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte puter narezan na kockice i trljajte ga prstima s brašnom dok smesa ne postane mrvičasta. Dodajte hladnu vodu po potrebi i zamesite testo. Oblikujte ga u disk, umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta.

3/5
Zatim testo razvaljajte na pobrašnjenoj površini i dodajte u kalup. Pecite u rerni 15-20 minuta.
4/5

Zatim u posudi pomešajte grčki jogurt, med i ekstrakt vanilije i ostavite u frižider. U manjoj posudi pomešajte Flora šumsko voće, šećer i gustin dok voće ne bude prekriveno. 

5/5

Kad se kora ohladi, premažite je filom od jogurta. Zatim posložite voćni sloj preko fila od jogurta. 

Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom