5/5
Posna boranija
ručak
VREME PRIPREME | 50 MIN
Flora&Fazoni
Sve vrste boranije imaju veoma nizak glikemijski indeks, pa su pogodne za dijabetičare. Korišćenje boranije u ishrani pozitivno deluje na nivo šećera u krvi, doprinoseći njegovoj regulaciji.
sastojci
1kg
Flora žute sečene boranije
1
šargarepa
1
krompir
1
paradajz
2 glavice
crnog luka
pola glavice
belog luka
2 kašike
belog brašna
malo
peršun
malo
celer
1 kašika
lana
po ukusu
Ulje, so, biber, paprika
Priprema
1/3
Iseckajte crni luk, dodajte nekoliko kašika ulja i dinstajte na jačoj temperaturi. Nakon 2-3 minuta dodajte i beli luk. Čim luk porumeni, dodajte kašičicu paprike, soli, bibera i drugih začina, dodajte i iseckanu šargarepu, krompir, paradajz i boraniju.
2/3
Prvo mešajte bez dodavanja vode, a zatim dodajte otprilike 1,5l vode tako da boranija bude sva potopljena u njoj. Kada voda proključa, smanjite temperaturu i kuvajte poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 40 minuta.
3/3
Pred kraj kuvanja posolite i dodajte zapršku. Za zapršku je potrebno da izmešate dve kašike brašna sa nekoliko kašika vode, i tako izmešanu smesu dodajte u skuvano jelo i ostavite da malo proključa.
Prijatno!