5/5
Potaž od grašaka
večera
VREME PRIPREME | 30 MIN
sastojci
250g
Flora graška
1
krompir
2 čena
belog luka
1 glavica
luka
4 šolje
bujona od povrća
1/2 šolje
pavlake za kuvanje
malo
tanki listići slanine
malo
maslinovo ulje
po ukusu
so i biber
Priprema
1/2
Na ulju kratko propržite beli luk i dodajte šargarepu. Čim se povrće opusti dodajte grašak i uz mešanje dodajte ½ šolje vode, pa ostavite da se ukrčka.

2/3
Na ulju kratko propržite beli luk i dodajte šargarepu. Čim se povrće opusti dodajte grašak i uz mešanje dodajte ½ šolje vode, pa ostavite da se ukrčka.

3/3
Kada voda malo ispari dodajte kukuruz šećerac i miks paradajz soka i ostatka vode. Smanjite ringlu na srednju temperaturu, dodajte začine i ostavite 20 min da se doro ukrčka, dok sva tečnost ne ispari.

Prijatno!