5/5
Potaž od špargli
Večera
VREME PRIPREME | 35 MIN
sastojci
450g
Flora špargli
1
krompir
1 kašika
svežeg peršuna
1/2 glavica
crnog luka
1 čen
belog luka
800ml
bujona od povrća
1 kašika
maslinovog ulja
po ukusu
so i biber
Priprema
1/3
Propržite crni i beli luk na maslinovom ulju. Zatim, dodajte isečene špargle zajedno sa prethodno iseckanim peršunom i krompirom. Promešajte i dinstajte 5-6 minuta da špargla malo omekša.
2/3
Dodajte bujon od povrća i kuvajte 20 minuta dok špargle potpuno ne omekšaju. Sklonite sa vatre, a zatim mikserom sve izmutite dok ne dobijete potaž ujednačene gustine.
3/3
Potaž možete poslužiti sa hlebom i grčkim jogurtom, po ukusu.
Prijatno!