5/5

Prženi škampi sa rezancima i žutom boranijom

ručak

VREME PRIPREME | 20 MIN

Flora&Fazoni

Boranija je poreklom iz Meksika, ali se koristi u ishrani u skoro svim zemljama sveta
sastojci
150g
Pirinčani rezanci
400g
Susamovo ulje
300g
Flora žuta boranija
300g
Sirovi očišćeni škampi
3
Šargarepe
po ukusu
Soja sos
po ukusu
Sos od ostrige
2 čena
Belog luka
Priprema
1/4
U zasebnoj posudi rukama izmešajte rezance sa soja sosom i sosom od ostriga.Zagrejte ulje i beli luk u tiganju
2/4

Dodajte rezanca u zagrejano ulje i mešajte dok se rezanci ne skuvaju. Izvadite iz tiganja i stavite u zasebnu posudu

3/4

Dodajte još susamovog ulja u tiganj i promešajte škampe dok se ne skuvaju. Dodajte skuvanu šargarepu i žutu boraniju. Mešajte i dalje, pržite oko 2-3 minuta dok šargarepa i boranija ne omekšaju. Po potrebi dodajte još susamovog ulja

4/4

Dodajte rezanca nazad u tiganj i sve zajedno mešajte, pržite oko 3 minuta

Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom