5/5
Prženi škampi sa rezancima i žutom boranijom
ručak
VREME PRIPREME | 20 MIN
Flora&Fazoni
Boranija je poreklom iz Meksika, ali se koristi u ishrani u skoro svim zemljama sveta
sastojci
150g
Pirinčani rezanci
400g
Susamovo ulje
300g
Flora žuta boranija
300g
Sirovi očišćeni škampi
3
Šargarepe
po ukusu
Soja sos
po ukusu
Sos od ostrige
2 čena
Belog luka
Priprema
1/4
U zasebnoj posudi rukama izmešajte rezance sa soja sosom i sosom od ostriga.Zagrejte ulje i beli luk u tiganju
2/4
Dodajte rezanca u zagrejano ulje i mešajte dok se rezanci ne skuvaju. Izvadite iz tiganja i stavite u zasebnu posudu
3/4
Dodajte još susamovog ulja u tiganj i promešajte škampe dok se ne skuvaju. Dodajte skuvanu šargarepu i žutu boraniju. Mešajte i dalje, pržite oko 2-3 minuta dok šargarepa i boranija ne omekšaju. Po potrebi dodajte još susamovog ulja
4/4
Dodajte rezanca nazad u tiganj i sve zajedno mešajte, pržite oko 3 minuta
Prijatno!