5/5
Riža sa povrćem
većera
VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
350g
Flora zlatnog mix-a
1 šolja
dugog zrna bele riže
1
crvena glavica luka
2 čena
belog luka
2 kašike
maslinovog ulja
malo
sveži peršun
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Operite rižu pod hladnom vodom i ocedite je. U širokom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno seckani luk i beli luk. Dinstajte oko 2-3 minuta.

2/4
Dodajte Flora zlatni mix i dinstajte ga 5-6 minuta, ili dok povrće ne postane blago omekšalo. Dodajte oceđenu rižu i pržite je uz povrće nekoliko minuta, mešajući, dok postane blago staklasta.

3/4
Ulijte 2 šolje vode i dodajte prstohvat soli. Pustite da provri. Smanjite temperaturu na minimum, pokrijte lonac i kuvajte rižu sa povrćem 15-20 minuta. Kada je riža gotova, posolite i pobiberite po ukusu.

4/4
Pokrijte lonac i ostavite da se sve zajedno krčka na niskoj temperaturi još 5-10 minuta kako bi se ukusi proželi.

Prijatno!