5/5
Salata od šampinjona i kukuruza
večera
VREME PRIPREME | 25-30 MIN
Flora&Fazoni
Pečurke su veoma osetljive, ukoliko se ne čuvaju na optimalnoj temperaturi se brzo pokvare, a kada im istekne rok su izuzetno opasne po zdravlje.
sastojci
450g
svežih šampinjona
200g
Flora kukuruza šećerca
6 kašika
ulja
1 kašika
suvog začina
400g
kisele pavlake
200g
feta sira
malo
svežeg vlašca
Priprema
1/4
Iseckati šampinjone na listiće, dodati ulje i začin i staviti na vatru. Šampinjoni će pustiti vodu čim se zagreju i zato nema potrebe da se dodaje voda.

2/4
Dinstati ih dok sva voda ne ispari i oni se malo na ulju proprže. To sve traje nekih 10 – 15 minuta. Za to vreme u drugu posudu staviti Flora kukuruz da se skuva.

3/4
Šampinjone ostaviti da se hlade, sačekati da se kukuruz skuva pa ga provući kroz hladnu vodu pa i njega ostaviti da se ohladi i ocedi.

4/4
Pomešati šampinjone i kukuruz i u to dodati pavlaku i iseckan svež vlašac. Ostaviti da se ohladi u frižideru pa pre iznošenja na sto servirati i ostaviti 10ak minuta da salata odstoji na sobnoj temperaturi.

Prijatno!