5/5
Svinjske šnicle sa boranijom
Ručak
VREME PRIPREME | 35 MIN
sastojci
500g
Flora zelene sečene boranije
2
jaja
1 šolja
brašna
1 šolja
prezli
2
krompira
malo
Maslinovo ulje
malo
Peršun
po ukusu
So i biber
Priprema
1/3
Šnicle istucite tučkom za meso i začinite sa biberom i soli. U jednu posudu umutite jaja, u drugu sipajte prezlu, a u treću brašno.

2/3
nicle prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu. Zagrejte maslinovo ulje u tavi i pržite šnicle dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

3/3
Boraniju skuvajte prema uputstvima sa kese i začinite po ukusu. U drugoj posudi skuvajte krompir. Nakon kuvanja ocedite boraniju i krompir i servirajte na tanjir sa šniclama. Po želji možete poslužiti uz tartar sos.

Prijatno!