5/5
Vege pita sa povrćem
večera
VREME PRIPREME | 40 MIN
Flora&Fazoni
Heljdine kore su malo tvrđe nego obične, pa ukoliko želite da vam pita bude mekša i savitljiva, možete je pripremiti uveče a ispeći ujutru.
sastojci
450g
Flora Baby mix
1 pakovanje
kora za pitu od heljde
2
crna luka
malo
Maslinovo ulje
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Skuvajte Flora Baby mix. Dok se kuva iseckajte luk

2/4
Flora Baby mix sklonite sa vatre i sitno iseckajte, potom odložite na stranu

3/4
Propržite luk sa začinima na malo maslinovog ulja, pa kratko prodinstajte Baby mix i fil je spreman

4/4
Od kora i smese zaviti pitu dok se ne potroši sav fil. Na dno pleha staviti jednu koru umesto papira za pečenje pa zatim naređajte pitu i premazati mešavinom ulja i vode. Peći na 200°C dok ne porumeni

Prijatno!