Flora&Fazoni
Bujon – proceđena, začinjena i skuvana supa od mesa, ribe, povrća ili začina
sastojci
4
kukuruzne tortilje
1
prazi luk
1 šolja
kukuruza
malo
kupus salate
200ml
paradajz soka
100g
krem sira
150g
rukole
malo
Avokado, Majčina dušica i Sušeni bosiljak
po ukusu
Beli luk u granulama
Priprema
1/3
Praziluk izdinstajte na malo ulja, kada luk postane staklast dodajte povrće po želji i dinstajte 15 minuta uz minimalno dodavanje vode.
2/3
Kada se povrće izdinstalo zalijte domaćim paradajzom ili ukoliko nemate domaći onda može da posluži i paradajz pelat. Kuvajte 5 minuta da se povrće lepo ukrčka i dodajte začine po želji.
3/3
Svaku tortilju zagrejte na grill tiganju ili mikrotalasnoj, premažite je mileramom, stavite povrće, po želji može i malo krem sira i dodajte paradajz, rukolu i kupus salatu. Kada napunite tortilju uvijte je i ona je spremna za konzumaciju.
Prijatno!