5/5
Zapečena boranija sa gljivama
ručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
500g
Flora zelene sečene boranije
2 šolje
gljiva
1
crveni luk
2 čena
belog luka
2 šolje
pavlake za kuvanje
100g
rendanog sira
2 kašike
maslaca
2 kašike
brašna
malo
maslinovo ulje
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Prokuvajte vodu u velikom loncu, dodajte malo soli, pa dodajte boraniju. Kuvajte oko 5-7 minuta, a zatim ih ocedite.

2/4
U međuvremenu, zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i dodajte seckani crveni luk i beli luk, pa propržite par minuta. Dodajte iseckane gljive u tiganj i propržite još nekoliko minuta.

3/4
U drugom loncu, otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte smesu dok se ne zgusne. Dodajte rendani sir u pavlaku, pa promešajte dok se ne istopi.

4/4
U vatrostalnu posudu stavite zelenu boraniju, pa prelijte preko njih sos od pavlake. Preko svega rasporedite gljive i luk iz tiganja. Stavite posudu u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20-25 minuta, dok se ne stvori zlatno-smeđa kora.

Prijatno!