5/5
Zapečena boranija sa mesom i povrćem
ručak
VREME PRIPREME | 45 MIN
Flora&Fazoni
Boranija je bogata vitaminima C, B i A, dok kukuruz sadrži dijetna vlakna i minerale
sastojci
500g
Belo meso
450g
Flora boranija
100g
Flora kukuruz
1 glavica
Crni luk
2 čena
belog luka
2 kom.
Jaja
250ml
Pavlaka za kuvanje
150g
Kačkavalj
po ukusu
so
po ukusu
Suvi biljni začin
Priprema
1/3
Kratko prokuvati boraniju. Belo meso iseći na šnicle, posoliti, posuti suvi biljni začin, peći na tiganju. Izvaditi meso i poređati ga po dnu vatrostalne posude.

2/3
U masnoći u kojoj je pečeno meso, izdinstati crni luk, ubaciti seckani beli luk i promešati. Skloniti sa šporeta, dodati boraniju i kukuruz, pa sipati preko mesa.

3/3
Umutiti jaja, dodati im pavlaku,pa ih preliti preko povrća i mesa.Peći na 200 stepeni 15 minuta, a 5 minuta pred kraj pečenja posuti rendani kačkavalj preko jela i vratiti u rernu da se zapeče.

Prijatno!