Flora&Fazoni
Blanširati – spustiti povrće ili voće na kratko u vrelu ključalu vodu kako bi se lako skinula opna ili sačuvala boja
sastojci
400g
Flora špargle
1 kom
tikvica
6
kašika parmezana
po ukusu
so i biber
2
kašike maslaca
6
žumanaca
150ml
pavlake
4
kašike seckanog badema
Priprema
1/3
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Nauljiti pleh za pečenje. U velikoj šerpi, u slanoj vodi, izblanširati špargle

2/3
Ocediti ih i iseći krupno. Špargle poređati u pleh zajedno sa komadima tikvice i posuti ih parmezanom, posoliti i dodati biber po ukusu. Preko staviti maslac

3/3
Umutiti žumance i pavlaku. Ovom smesom preliti povrće. Posuti bademima i peći oko 10-15 minuta, ili dok ne promeni boju u zlatnobraon. Servirati

Prijatno!