5/5
		Edamame veganska juha
Ručak
					VREME PRIPREME | 45MIN 				
				
					sastojci				
				
					250g				
				
					čvrstog tofua				
				
					3 kašike				
				
					soja sosa				
				
					2 kašike				
				
					agavinog sirupa 				
				
					1 kašika				
				
					sveže rendanog đumbira				
				
					2 čena				
				
					belog luka				
				
					1 kašika				
				
					ulja 				
				
					Za supu				
				
					150g				
				
					Flora edamame				
				
					4 porcije				
				
					veganskih ramen nudli 				
				
					1l				
				
					bujona od povrća				
				
					2-3				
				
					ljute papričice				
				
					4 stabljike				
				
					mladog luka				
				
					2 šolje				
				
					povrća po izboru (spanać, pečurke)				
				
					2 kašike				
				
					tamari sosa				
				
					2 kašike				
				
					susamovog ulja				
				
					1 kašika				
				
					pirinčanog sirćeta				
				
					po ukusu				
				
					mleveni crni biber				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									U maloj posudi pomešajte soja sos, agavin sirup, sveže rendani đumbir i sitno iseckan beli luk. Dodajte iseckani tofu u marinadu i ostavite ga da se marinira najmanje 30 minuta. 								
				 
															
					2/5				
				
									Skuvajte veganske ramen nudle prema uputstvima na pakovanju, ocedite i stavite sa strane. 								
				 
															
					3/5				
				
									U velikom loncu, zagrejte bujon od povrća do ključanja. Dodajte edamame, ljute papričice, iseckane stabljike mladog luka i ostalo povrće po izboru. Kuvajte dok povrće ne omekša oko 5-7 minuta. 								
				 
															
					4/5				
				
									Dodajte tamari sos, susamovo ulje i pirinčano sirće i promešajte. Zatim dodajte marinirani tofu u lonac i kuvajte još 2-3 minuta, dok se tofu ne ugreje. 								
				 
															
					5/5				
				
									Dodajte kuvane nudle u lonac i promešajte da se svi sastojci sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu.								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								