5/5

Karfiol pizza sa pečurkama

večera

VREME PRIPREME | 50 MIN
sastojci
350g
Flora karfiola
100g
rendanog mocarela sira
1
jaje
2 kašike
rendanog parmezana
1/2 kašikice
origana
1/2 kašikice
belog luka u prahu
po ukusu
so i biber
Preliv
1/2 šolje
paradajz sosa
100g
iseckanih pečuraka
100g
svežeg spanaća
80g
rendanog mocarela sira
Priprema
1/5
Karfiol sameljite ih u blenderu dok ne dobijete sitne granule. Stavite samleveni karfiol u mikrotalasnu rernu na visokoj temperaturi 4-5 minuta dok ne omekša. Ostavite da se ohladi, a zatim umotajte karfiol u gazu i iscedite sav višak tečnosti.
2/5
U velikoj posudi pomešajte samleveni karfiol, jaje, mocarelu, parmezan, so, biber, origano i beli luk. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smesu.
3/5
Prekrijte pleh za pečenje papirom za pečenje. Rasporedite smesu na papiru i oblikujte je u krug, stvarajući koru debljine oko 1-2 cm. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta, dok ne postane zlatno smeđa i hrskava.
4/5
U šerpici, zagrejte paradajz sos na srednjoj vatri. Dodajte iseckane pečurke i spanać i dinstajte ih dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta.
5/5
Kad je kora gotova, izvadite je iz rerne i premažite je paradajz sosom i povrćem. Pospite rendanim mocarelom preko preliva. Vratite pizzu u rernu i pecite još 10-12 minuta, dok sir ne bude potpuno rastopljen.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame