5/5
		Karfiol pizza sa pečurkama
večera
					VREME PRIPREME | 50 MIN 				
				
					sastojci				
				
					350g				
				
					Flora karfiola				
				
					100g				
				
					rendanog mocarela sira				
				
					1				
				
					jaje				
				
					2 kašike				
				
					rendanog parmezana				
				
					1/2 kašikice				
				
					origana				
				
					1/2 kašikice				
				
					belog luka u prahu 				
				
					po ukusu				
				
					so i biber				
				
					Preliv				
				
					1/2 šolje				
				
					paradajz sosa				
				
					100g				
				
					iseckanih pečuraka				
				
					100g				
				
					svežeg spanaća				
				
					80g				
				
					rendanog mocarela sira				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									Karfiol sameljite ih u blenderu dok ne dobijete sitne granule. Stavite samleveni karfiol u mikrotalasnu rernu na visokoj temperaturi 4-5 minuta dok ne omekša. Ostavite da se ohladi, a zatim umotajte karfiol u gazu i iscedite sav višak tečnosti. 								
				 
															
					2/5				
				
									U velikoj posudi pomešajte samleveni karfiol, jaje, mocarelu, parmezan, so, biber, origano i beli luk. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smesu. 								
				 
															
					3/5				
				
									Prekrijte pleh za pečenje papirom za pečenje. Rasporedite smesu na papiru i oblikujte je u krug, stvarajući koru debljine oko 1-2 cm. Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta, dok ne postane zlatno smeđa i hrskava. 								
				 
															
					4/5				
				
									U šerpici, zagrejte paradajz sos na srednjoj vatri. Dodajte iseckane pečurke i spanać i dinstajte ih dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta. 								
				 
															
					5/5				
				
									Kad je kora gotova, izvadite je iz rerne i premažite je paradajz sosom i povrćem. Pospite rendanim mocarelom preko preliva. Vratite pizzu u rernu i pecite još 10-12 minuta, dok sir ne bude potpuno rastopljen. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								