5/5
		Pečeni karfiol
ručak
					VREME PRIPREME | 30 MIN 				
				
					sastojci				
				
					450g				
				
					Flora karfiola				
				
					3 kašike				
				
					maslinovog ulja				
				
					1/4 šolje				
				
					pinjola				
				
					-				
				
					Sveži peršun				
				
					malo				
				
					so i biber				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Zagrejte rernu na 200 stepeni  i obložite pleh papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem. 								
				 
															
					2/4				
				
									U velikoj posudi pomešajte karfiol sa maslinovim uljem, solju i biberom. Zatim rasporedite karfiol na pleh za pečenje i pecite u rerni otprilike 20-25 minuta, dok ne postane zlatno smeđ. 								
				 
															
					3/4				
				
									Zatim propržite pinjole na suvom tiganju na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno smeđe boje.  								
				 
															
					4/4				
				
									Izvadite karfiol iz rerne i stavite ga u posudu za posluživanje. Pospite prepečenim pinjolima preko pečenog karfiola i ukrasite peršunom. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								