5/5

Pečeni karfiol

ručak

VREME PRIPREME | 30 MIN
sastojci
450g
Flora karfiola
3 kašike
maslinovog ulja
1/4 šolje
pinjola
-
Sveži peršun
malo
so i biber
Priprema
1/4
Zagrejte rernu na 200 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje i premažite maslinovim uljem.
2/4
U velikoj posudi pomešajte karfiol sa maslinovim uljem, solju i biberom. Zatim rasporedite karfiol na pleh za pečenje i pecite u rerni otprilike 20-25 minuta, dok ne postane zlatno smeđ.
3/4
Zatim propržite pinjole na suvom tiganju na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno smeđe boje.
4/4
Izvadite karfiol iz rerne i stavite ga u posudu za posluživanje. Pospite prepečenim pinjolima preko pečenog karfiola i ukrasite peršunom.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame