5/5

Supa sa boranijom

ručak

VREME PRIPREME | 45 MIN
sastojci
2 šolje
Flora žute sečene boranije
1
šargarepa
1
crni luk
2 čena
belog luka
2 šolje
bujona od povrća
1 šolja
pasiranog paradajza
1 kašika
maslinovog ulja
kriške
limuna za posluživanje
malo
sveži peršun
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
U loncu zagrejte maslinovo ulje i dodajte crni luk i beli luk te dinstajte oko 2-3 minuta dok luk ne omekša. Dodajte iseckanu šargarepu i boraniju u lonac. Nastavite dinstati povrće još 5-7 minuta dok ne postane mekano.
2/4
Sipajte bujon od povrća u lonac sa povrćem. Pustite da supa provri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte poklopljeno oko 15-20 minuta.
3/4
Dodajte pasirani paradajz u supu. Začinite supu solju, biberom i po želji dodajte druge začine poput majčine dušice ili peršuna.
4/4
Kuvajte supu još nekoliko minuta, proverite i prilagodite začine prema ukusu. Po želji, poslužite sa kriškom limuna za dodatni osvežavajući ukus.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame