5/5
		Supa sa boranijom
ručak
					VREME PRIPREME | 45 MIN 				
				
					sastojci				
				
					2 šolje				
				
					Flora žute sečene boranije 				
				
					1				
				
					šargarepa				
				
					1				
				
					crni luk				
				
					2 čena				
				
					belog luka				
				
					2 šolje				
				
					bujona od povrća				
				
					1 šolja 				
				
					pasiranog paradajza				
				
					1 kašika 				
				
					maslinovog ulja				
				
					kriške				
				
					limuna za posluživanje				
				
					malo				
				
					sveži peršun 				
				
					po ukusu				
				
					so i biber				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									U  loncu zagrejte maslinovo ulje i dodajte crni luk i beli luk te dinstajte oko 2-3 minuta dok luk ne omekša. Dodajte iseckanu šargarepu i boraniju u lonac. Nastavite dinstati povrće još 5-7 minuta dok ne postane mekano. 								
				 
															
					2/4				
				
									Sipajte bujon od povrća u lonac sa povrćem. Pustite da supa provri, zatim smanjite temperaturu i kuvajte poklopljeno oko 15-20 minuta. 								
				 
															
					3/4				
				
									Dodajte pasirani paradajz u supu. Začinite supu solju, biberom i po želji dodajte druge začine poput majčine dušice ili peršuna.								
				 
															
					4/4				
				
									Kuvajte supu još nekoliko minuta, proverite i prilagodite začine prema ukusu. Po želji, poslužite sa kriškom limuna za dodatni osvežavajući ukus.
 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								