5/5
		Gulaš sa graškom
Večera
					VREME PRIPREME | 60 MIN 				
				
					sastojci				
				
					200g 				
				
					Flora graška				
				
					500g				
				
					junećeg mesa				
				
					2				
				
					šargarepe				
				
					1				
				
					crni luk				
				
					2 čena				
				
					belog luka				
				
					2				
				
					krompira				
				
					2 kašike 				
				
					brašna				
				
					2 kašike 				
				
					paradajz paste				
				
					1l				
				
					goveđeg bujona				
				
					2 kašike 				
				
					maslinovog ulja				
				
					1 kašičica 				
				
					sušenog tamjana				
				
					1				
				
					lovorov list				
				
					po ukusu				
				
					so i biber 				
				
					1				
				
					svež peršun				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte kockice mesa i pržite ih dok ne porumene sa svih strana. Izvadite meso iz šerpe i ostavite ga sa strane. 								
				 
															
					2/5				
				
									U istoj šerpi dodajte iseckani crni luk i pržite ga oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut. 								
				 
															
					3/5				
				
									Vratite meso u šerpu sa lukom. Dodajte brašno i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte paradajz pastu i dobro promešajte.  								
				 
															
					4/5				
				
									Sipajte goveđi bujon u šerpu i dobro promešajte da se sjedini sa ostalim sastojcima. Dodajte sušeni tamjan i lovorov list. Začinite solju i biberom po ukusu i ostavite da se krčka dok meso ne omekša. 								
				 
															
					5/5				
				
									Zatim dodajte šargarepu, krompir i Flora grašak u šerpu. Kuvajte dok povrće ne omekša. Izvadite lovorov list pre serviranja. Poslužite gulaš topao, posut  iseckanim svežim peršunom. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								