5/5
		Veganski potaž od karfiola
Večera
					VREME PRIPREME | 40 MIN 				
				
					sastojci				
				
					600g				
				
					Flora karfiola				
				
					2 kašike 				
				
					maslinovog ulja				
				
					2 čena				
				
					belog luka				
				
					1				
				
					krompir				
				
					700ml				
				
					bujona od povrća				
				
					400ml				
				
					kokosovog mleka				
				
					-				
				
					peršun 				
				
					prstohvat 				
				
					muskatnog oraščića				
				
					po ukusu				
				
					so i biber 				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									U većem loncu zagrejte maslinovo ulje, dodajte iseckan crni luk i pržite ga 5-7 minuta. 								
				 
															
					2/5				
				
									Dodajte beli luk i pržite još oko 1 minut, dok ne zamiriše. Zatim dodajte isečeni krompir i mešajte još 2-3 minuta. 								
				 
															
					3/5				
				
									U lonac dodajte karfiol i bujon od povrća. Povećajte temperaturu i pustite da proključa. Kada supa proključa, smanjite temperaturu i pokrijte lonac. Kuvajte oko 20 minuta, ili dok karfiol i krompir ne omekšaju, a zatim sklonite sa vatre. 								
				 
															
					4/5				
				
									Koristeći štapni blender ili običan blender, blendirajte supu dok ne postane potpuno kremasta. 								
				 
															
					5/5				
				
									Vratite supu u lonac, dodajte kokosovo mleko i dobro promešajte. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem po ukusu. Pustite da se supa još jednom prokrčka na laganoj vatri, oko 5 minuta. Supu servirajte toplu, ukrašenu svežim peršunom po želji.
 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								