5/5

Edamame grickalice

užina

VREME PRIPREME | 20MIN
sastojci
400 g
Flora edamame
1 kašika
maslinovog ulja
1 kašičica
čili pahuljica
1 kašičica
mlevene paprike
1 čen
belog luka
1 kašika
soja sosa
1
sok od limuna
po ukusu
so
Priprema
1/4
Flora edamame skuvajte u ključaloj vodi 3-4 minuta, a zatim procedite i isperite hladnom vodom.
2/4
U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, čili pahuljice, mlevenu papriku, iseckani beli luk i soja sos. Dodajte malo soli i sve dobro promešajte.
3/4
Zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi. Prelijte edamame pripremljenom marinadom i dobro promešajte kako bi ravnomerno obložile začinima.
4/4
Stavite edamame u tiganj i grilujte 5-7 minuta, povremeno mešajući, dok ne postanu blago zapečene. Prelijte sokom od limuna za dodatnu svežinu.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame