5/5
		Karfiol u paradajz sosu
Ručak
					VREME PRIPREME | 35 MIN 				
				
					sastojci				
				
					300 g				
				
					Flora karfiola				
				
					1				
				
					crni luk				
				
					1				
				
					šargarepa				
				
					1				
				
					crvena paprika				
				
					3 čena				
				
					belog luka				
				
					400 g				
				
					pelata 				
				
					200ml				
				
					paradajz soka				
				
					1 kašičica 				
				
					suvog origana				
				
					1 kašičica 				
				
					suvog bosiljka				
				
					malo				
				
					maslinovo ulje 				
				
					malo				
				
					svež peršun				
				
					po ukusu				
				
					so i biber				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									U šerpu sa ključalom vodom dodajte malo soli i blanširajte cvetove karfiola 3-4 minuta dok ne omekšaju. Procedite i ostavite sa strane. 								
				 
															
					2/4				
				
									U tiganju, zagrejte maslinovo ulje, dodajte crni luk i dinstajte ga. Zatim dodajte šargarepu, papriku i beli luk, i dinstajte sve zajedno 5-7 minuta dok povrće ne omekša. 								
				 
															
					3/4				
				
									Dodajte pelat i paradajz sok, pa dodajte origano, bosiljak, so i biber. Promešajte sve i kuvajte sos oko 10 minuta, dok se svi ukusi lepo sjedine. 								
				 
															
					4/4				
				
									U sos ubacite Flora karfiol, pa promešajte da se karfiol dobro sjedini sa sosom. Poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri još 5-10 minuta. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								