5/5
		Umak od zapečenog karfiola
užina
					VREME PRIPREME | 30 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Karfiol sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6 i B9, minerale i korisne fitohemikalije. Dobar je izvor vlakana, proteina, fosfora, kalijuma i ima visok sadržaj vitamina C.								
				
					sastojci				
				
					250g				
				
					Flora karfiola				
				
					5 kašika				
				
					ulja od grožđanih koštica				
				
					malo				
				
					aleve paprike				
				
					malo				
				
					himalajske soli				
				
					1/2				
				
					grančice svežeg ruzmarina				
				
					1 kašika 				
				
					seckanog peršunovog lišća				
				
					300ml				
				
					jogurta				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									Podmažite pleh sa dve kašike ulja od grožđanih koštica								
				 
															
					2/5				
				
									Začinite karfiol solju, alevom paprikom i seckanim ruzmarinom								
				 
															
					3/5				
				
									Pecite karfiol oko 15 minuta na 200 stepeni, potom ga ostavite da se ohladi								
				 
															
					4/5				
				
									Izblendirajte karfiol sa peršunovim lišćem, još 3 kašike ulja od grožđanih koštica i jogurtom, pa vratite još malo u rernu da se zapeče								
				 
															
					5/5				
				
									Ukoliko je potrebno, dodajte još malo himalajske soli i servirajte uz sveže povrće ili kao prilog glavnom jelu								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								