5/5

Pikantni potaž od bundeve

ručak

VREME PRIPREME | 55 MIN

Flora&Fazoni

Bundeva sadrži vitamine A, C, D, E, K, B1, B2, B3, B6, minerale kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, selen, cink, magnezijum, bor i kobalt.
sastojci
450g
Flora kukuruza
1
ljuta paprika
2 kašike
maslinovog ulja
2 čena
belog luka
1
crveni luk
200g
bundeve
malo
Mleveni kumin
malo
Mleveni korijander
650g
bujona od povrća
po ukusu
so i biber
1
limeta
Priprema
1/5
Oljušten i iseckan beli luk propržite na malo maslinovog ulja
2/5
Kada luk omekša dodajte isečenu bundevu, zatim dodajte Flora kukuruz i sve dinstajte 10-ak minuta
3/5
Nakon toga prelijte bujonom od povrća i kuvajte 10-ak minuta.
4/5
Štapnim mikserom izblendajte i dodajte mleveni kumin, mleveni korijander, ljutu papriku, so, biber i sok od limete
5/5
Kuvajte još 5 minuta i jelo je zatim gotovo.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame