5/5
		Potaž od karfiola
Ručak
					VREME PRIPREME | 40 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Karfiol je povrće koje ne sadrži masti i natrijum. 								
				
					sastojci				
				
					250g				
				
					Flora karfiola				
				
					1/2 glavice				
				
					crnog luka, sečenog na kolutove				
				
					2 čena				
				
					belog luka				
				
					1 kašika 				
				
					maslinovog ulja				
				
					4 šolje 				
				
					bujona od povrća				
				
					1 šolja				
				
					vode				
				
					¼ kašičice 				
				
					muskatnog oraščiča 				
				
					1 kašika 				
				
					limunovog soka				
				
					malo				
				
					so i biber				
				
					dekoracija				
				
					mirođija,
maslinovo ulje i 
biber
				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									Zagrejte rernu na 180 °C i pleh obložite papirom za pečenje. 								
				 
															
					2/5				
				
									Na papir stavite  karfiol, crni i beli luk. Prelijte ih maslinovim uljem, i začinite solju i biberom. 
Pecite povrće oko 30 minuta.
								
				 
															
					3/5				
				
									Kada je povrće gotovo izvadite ga iz rerne pa prebacite u šerpu. Dodajte bujon od povrća, vodu i muskatni oraščić, i  dobro promešajte. Kuvajte sve na umerenoj temperaturi dok ne prokuva, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 15-20 minuta, dok karfiol ne omekša.								
				 
															
					4/5				
				
									Dobijeno povrće stavite u blender, te dodajte limunov sok. Blendirajte dok ne dobijete smesu  kremaste i glatke teksture.  								
				 
															
					5/5				
				
									Servirajte dobijeni potaž sa sitno seckanom mirođijom, biberom i maslinovim uljem.								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								