5/5
		Pasta sa graškom
ručak
					VREME PRIPREME | 30 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Grašak sadrži karotenoide lutein i zeaksantin. Te hranjive tvari pomažu u zaštiti očiju od hroničnih bolesti								
				
					sastojci				
				
					3 šolje 				
				
					Flora graška				
				
					150g				
				
					testenine				
				
					1/2 glavice				
				
					crnog luka 				
				
					1 čen				
				
					belog luka (izgnječen)				
				
					3 kašike 				
				
					maslinovog ulja				
				
					1/2 šolje				
				
					vode				
				
					1 kašika				
				
					limunovog soka				
				
					3 kašike				
				
					bademovog putera				
				
					po ukusu				
				
					Rukola				
				
					po ukusu				
				
					so i biber				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									Skuvati testeninu po uputstvu sa kese i ostaviti je sa strane.								
				 
															
					2/5				
				
									U tiganj staviti maslinovo ulje i zagrejati na umerenoj temperaturi. Dodati crni i beli luk pa dinstati 4-5 minuta. Dodajte Flora grašak promešajte i dinstajte dok se potpuno ne otopi.								
				 
															
					3/5				
				
									Jedan deo mešavine graška i luka izdvojte, pa stavite u blender i zajedno sa vodom, limunovim sokom, rukolom, puterom, solju i biberom blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. 								
				 
															
					4/5				
				
									U tiganj sa preostalim graškom dodajte ½ šolje graška, i  mešajte 30 – 60 sekundi na umerenoj temperaturi. 								
				 
															
					5/5				
				
									Dobijenu smesu prespite u posebnu posudu, dodajte testeninu, sos od graška i sve dobro promešajte.								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								