5/5

Karfiol pasta

večera

VREME PRIPREME | 50 MIN

Flora&Fazoni

100g karfiola sadrži 80% dnevne količine magnezijuma što ga čini velikim čuvarom ljudskog srca.
sastojci
350g
Flora karfiola
400ml
mleka
300g
paste po izboru
150g
parmezana
150g
slaninice
2 čena
belog luka
malo
Peršun
posipanje
Origano
malo
biber
malo
so
Priprema
1/7
U šerpu sipati mleko i dodati malo soli. Kada mleko počne da vri dodati karfiol i kuvati ga na srednjoj temperaturi.
2/7
U tiganj dodati iseckanu slninicu i propržiti par minuta.
3/7
Gotov karfiol ostaviti sa strane da se prohladi, pa ubaciti u blender i izblendirati dok se ne dobije kremasta smesa.
4/7
Pastu skuvajte po uputstvu sa kese.
5/7
Slaninicu izvaditi iz tiganja, pa dodati beli luk. Nakon par min dodati karfiol smesu i promešati.
6/7
Kada se pasta skuvala, prebaciti je u tiganj zajedno sa malo vode u kojoj se kuvala.
7/7
Sve dobro promešati i ostaviti na tihoj vatri da se ukrčka.
Prijatno!

Recepti

Topla meksička salata
Brokoli tatar s narom i cveklom
Salata sa kukuruzom i fetom
Posna salata sa graškom i krompirom
Azijski edamame