5/5
		Edamame vegetarijanski Pad Thai
večera
					VREME PRIPREME | 20MIN 				
				Flora&Fazoni
									Jedna šolja edamame sadrži preko polovine preporučenog dnevnog unosa mangana za odrasle. Mangan je odgovoran za izgradnju jakih kostiju. 								
				
					sastojci				
				
					150g				
				
					Flora edamame				
				
					250g				
				
					pirinačnih rezanaca				
				
					1 kašika				
				
					susamovog ulja				
				
					2				
				
					crvene paprike				
				
					1				
				
					žuta paprika				
				
					1				
				
					zelena paprika				
				
					1 kašika				
				
					belog luka u prahu				
				
					1 kašika				
				
					mlevenog đumbira				
				
					pola				
				
					crvenog luka				
				
					1				
				
					jaje				
				
					1 kašika				
				
					soja sosa				
				
					SOS				
				
					1/3 šolje				
				
					bujona				
				
					3 kašike				
				
					vinskog sirćeta				
				
					1 kašika				
				
					svežeg soka od limete				
				
					3 kašike				
				
					javorovog sirupa				
				
					2 kašike				
				
					soja sosa				
				
					1 kašika				
				
					mlevenog belog luka				
				
					1 kašika				
				
					mlevenog đumbira				
				
					1 kašika				
				
					Vorčester sosa				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Skuvajte rezanca, ocedite ih i pustite pod hladnu vodu da se ne zalepe. 								
				 
															
					2/4				
				
									Isecite povrće i dinstajte na srednje jakoj temperaturi sa susamovim uljem dok ne omekša. Začinite belim lukom u prahu, đumbirom i biberom. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. Dodajte rezanca u isti tiganj i kuvajte 2-3 minuta.  								
				 
															
					3/4				
				
									Dok se rezanci kuvaju napravite sos. Dodajte sve sastojke za sos u činiju i dobro umutite da se sjedine.  								
				 
															
					4/4				
				
									Gurnite rezanca u jednu stranu tiganja i dodajte umućeno jaje i promešajte. Dodajte povrće i kuvani edamame nazad u tiganj i opet promešajte. Sipajte sos, sve promešajte i kuvajte još 2 minuta. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								