5/5
Azijski edamame obrok
Ručak
VREME PRIPREME | 40MIN
Flora&Fazoni
Krajevi mahune od edamama mogu da se iseku pre pripreme, a nakon toga, edamame se kuvaju u vodi ili na pari. Najčešći način pripreme podrazumeva začinjavanje solju. So se može dodati vodi za kuvanje ili posuti nakon kuvanja. Konzumiraju se zrna, ne i mahuna.
sastojci
250g
Flora edamame
150g
nudli
6 čaša
bujona
3 kašike
miso paste
malo
đumbira
2 čena
bela luka
7 fileta
lososa
po ukusu
pečurke
malo
crnog luka i susama
3 kapi
soja sos
Priprema
1/5
Prokuvajte nudle prema uputstvu sa pakovanja, ocedite i ostavite sa strane
2/5
Skuvajte edamame u slanoj vodi, ostaviti da se ohlade i izvaditi iz opnice
3/5
Zagrejte bujon u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte miso pastu, đumbir, beli luk i soja sos. Sve to dinstajte 5 minuta da se sjedini
4/5
Isecite losos na komade, dodajte pečurke, sve dinstajte na srednjoj vatri 5 minuta. Potom dodajte Flora edamame i kuvati još 2,3 minuta
5/5
Sjedinite sve sastojke i jelo je spremno za posluživanje
Prijatno!